Vanmiddag was Sting live te beluisteren op Radio 2. Voor hij een mini-concert gaf, beantwoordde hij vragen van luisteraars. Hij vertelde open over hoe hij zich in New York -beroemd en wel- toch onzichtbaar kan voelen. Hoe hij -zonder materiaal geschreven te hebben- zijn nieuwe album opnam. En over hoe inspiratie werkt….

Sting luistert naar muziek om ervan te leren en geeft toe dat hij er soms elementen uit steelt. Logisch haast, want is niet vrijwel ieder rifje intussen al eens gespeeld, zoals ik mezelf als fotograaf besef dat in essentie vrijwel iedere foto ooit al eerder is gemaakt…?? Mensen (en zichzelf) verrassen, door steeds open te staan voor het onbekende,dat wil Sting. Hij vertelt het losjes, in prachtig en toegankelijk Engels… De kern is authentieke verhalen vertellen… was dat niet ook ‘mijn ding’.

Tussen de middag, ook al op Radio 2, liet een mij onbekende acteur aan Gijs Staverman weten dat zijn boek (en erop gebaseerde lezingen voor managers) zo goed verkocht omdat hij eerlijk zijn mislukkingen toegaf. Op diezelfde manier zullen in het proces dat leidde tot het fraaie nieuwe album van Sting heel wat ideeën en rifjes gesneuveld zijn.

Prachtig, mannetjes op de radio die eerlijk zijn over hun handelen en emoties. Inspirerend… Daarom gaat dit blog nu echt beginnen!

Categorieën: Uncategorized

admin

Martin Broesterhuizen (Haarlem, 1959)

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *